I Blatter za zimsko Svjetsko prvenstvo

I Blatter za zimsko Svjetsko prvenstvo

Adnan Beganović

Predsjednik Svjetske nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter izjavio je kako se on lično zalaže da se Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru igra zimi.

"Definitivno podržavam ideju da se SP igra na zimu kada su vremenski uslovi prikladniji. Treba misliti na fudbalere, ne samo na navijače", izjavio je Blatter u Abu Dhabiju, gdje je u toku Svjetsko klupsko prvenstvo.

Otkad je ovoga mjeseca Katar dobio domaćinstvo SP-a 2022. godine svjetska javnost pita se može li se fudbal igrati na 50 stepeni Celzija, koliko je uobičajeno u toj zemlji u junu i julu kada se tradicionalno održava smotra najboljih svjetskih reprezentacija.

Odmah se javila ideja da se SP igra u januaru i februaru, a čini se kako ta ideja ima sve više poklonika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti