I Ćiro priznao: Otišao je najveći

Hrvatska, ali i Evropa tuguju

I Ćiro priznao: Otišao je najveći

Adnan Beganović

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbalski stručnjak sa prostora bivše Jugoslavije, Tomislav Ivić, preminuo je jučer u Splitu.

Gotovo svi evropski sportski mediji danas su obajvili ovu tužnu vijest, a bivši selektor našeg nacionalnog tima, Miroslav Blažević, koji je često za sebe znao reći da je najbolji hrvatski stručnjak, danas je ipak priznao ono čega smo svi svjesni. Otišao je najbolji hrvatski fudbalski stručnjak svi vremena.

Iako njegov odnos sa Tomislavom Ivićen nije uvijek bio baš najbolji, Čiro to neda reći, a u razgovoru za Večernji list danas je izjavio:

"Ma vjerujte da je naš odnos bio idilačan! Nikada nije bilo ni najmanjeg konflikta, polemike, razilaženja. Sve što bi netko drugi rekao o tome je folklor. I kada me pitate, reći ću vam. Otišao je najveći hrvatski fudbalski trener! Da, ja koji sam bio treći na svijetu to priznajem jer takve reference nije imao nijedan naš stručnjak. Kolike je Ivić velike klubove trenirao, kolike trofeje osvojio, to je ono što ga čini većim od svih nas".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.