I Ciudad Real stiže u Doboj

Rukometni tv turnir šampiona "Doboj 2010"

I Ciudad Real stiže u Doboj

Međunarodni rukometni TV trnir šampiona "Doboj 2010" iz godine u godine u BiH dovodi eminentna rukometna imena iz cijele Evrope, pa je to slučaj i sa ovogodišnjim turnirom.

Slavni španski klub Ciudad Real potvrdio je nastup u Doboju, koji ove godine obilježava 45 godina odigravanja turnira rukometnih šampiona.

Iako još uvijek nije potvrđena lista učesnika, gotovo je sigurno da ćemo u Doboju gledati i ekipe Zagreba, Veszprema,Čehovski Medveda, Montpelliera...

"Želja nam je da na dostojan način obilježimo godišnjicu održavanja prvog turnira daleke 1965. godine. Iz tog razloga pozive za učešće su dobile sve najjače evropske ekipe. Nadam se da ćemo u Doboju uspjeti okupiti svu kremu evropskog klupskog rukometa", rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije predsjednik Izvršnog odbora turnira Enes Suljkanović.

Na turniru će od bh. ekipa učestvovati domaćin Sloga, te prvak Bosne i Hercegovine sarajevska Bosna.

Također, ovaj veliki turnir najvjerovatnije će u direktnom tv-prenosu raditi britanska kuća Eurosport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.