I danas sija: Baljić pokazao medalju iz finala Lige prvaka
Foto: Tuzla City

Osvojio je s Real Madridom

I danas sija: Baljić pokazao medalju iz finala Lige prvaka

Osim Hasana Salihamidžića jedini bh. fudbaler koji se može pohvaliti činjenicom da je osvojio Ligu prvaka je Elvir Baljić.

Ušati trofej Baljić je s Real Madridom podigao 2000. godine nakon pobjede (3:0) u finalu nad Valencijom, a iako nije dobio minutažu u toj utakmici, svejedno se vratio kući s medaljom.

Osvajanje Lige prvaka za Baljića je predstavljalo ostvarenje onoga o čemu je maštao kao dijete dok je počinjao na Grbavici, a uz dres iz finala, danas posebno mjesto u njegovoj trofejnoj vitrini ima i medalja zlatnog sjaja.

"Finale Lige prvaka i osvajanje prvog mjesta u evropskoj klupskoj eliti je nešto posebno. To je bilo ostvarenje moga dječačkog sna. To se ne da zaboraviti", kaže Baljić koji je danas trener Tuzla Cityja. 

A ako do sada niste imali priliku da vidite kako izgleda medalja iz finala Lige prvaka, pokazao je to upravo Baljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Top Komentari

ArminA
Mozemo pricati sta hocemo ali mislim da ne postoji niti jedan ljubitelj fudbala a da nebi volio psvojiti CL . Sama cinjenica da je bio dio institucije kakva je Real Madrid vec puno znaci za svakog nogometasa .
8 1
south
Ja sta je FK Zeljeznicar dao reprezentativaca vise nego sve ekipe u BiH .Najbolja skola fudbala uz Dinamovu na balkanu.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi