I dok sjedi na klupi ili na tribinama, Sanchez u sezoni zaradi daleko više od bilo kojeg bh. igrača

Dokaz da je Čileanac "opljačkao" United

I dok sjedi na klupi ili na tribinama, Sanchez u sezoni zaradi daleko više od bilo kojeg bh. igrača

E. Škorić

Alexis Sanchez je kralj kada su u pitanju igrači koji ne igraju, a 'masno' zarađuju.

Sanchez je zaradio skoro pet miliona funti samo tako što je sjedio na klupi Uniteda ove sezone.

Njega je Manchester United doveo u januaru 2018. godine i smatrao se u to vrijeme daleko najboljim pojačanjem nekog premierligaškog kluba, ali kasnije će se ispostaviti da to i nije bio najbolji potez uprave kluba s Old Trafforda.

Bivši napadač Barcelone i Udinesea te Arsenala postigao je samo dva gola u 12 ligaških utakmica prošle sezone, ali ove sezone je startao tek na osam utakmica, postigavši jedan gol uz tri asistencije.

Igrao je još devet utakmica kao zamjena i, prema statistici, zaradio je više novca od bilo kog drugog igrača Premier lige na klupi ove sezone:

Sanchez je zaradio nevjerovatnih 4,881,014 funti samo tako što je sjedio na klupi ove sezone. Na drugom mjestu je Liverpoolov Daniel Sturridge, koji je "od sjedenja" zaradio 4,648,207 funti. Treće mjesto pripada Riyadu Mahrezu, čije sjedenje Mancehster City plaća 4,411,053 funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada čovjek pogleda ove cfire, pitanje je zašto onda uopšte i provoditi vrijeme na terenu kada se i bez znojenja mogu zaraditi milioni?

Top Komentari

teddy sheringham
Suludo.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi