I Dragan Kulina u komitetu za normalizaciju

Eva Pasquier jučer obavila razgovore

I Dragan Kulina u komitetu za normalizaciju

U budućem komitetu za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza, između ostalih, najvjerovatnije će se naći i predsjednik Slavije Dragan Kulina.

Kako je SportSport.ba već pisao, sportski direktor banjalučkog Borca Darko Ljubović također je jedan od kandidata, a sa njim su predstavnici UEFA već obavili formalne razgovore.

Drugi predstavnik iz Republike Srpske će gotovo pa sigurno biti Dragan Kulina, predsjednik Slavije iz Lukavice.

Naime, predstavnika FIFA-e Eva Pasquier, koja već duže vrijeme radi na "projektu novog N/FSBiH", jučer je razgovarala sa Kulinom, kojem je ponuđeno mjesto u komitetu za normalizaciju.

Također, sve su prilike kako će na čelu devetočlanog komiteta za normalizaciju sjediti Slovenac Rudi Zavrl, a u najbližim kombinacijama za članstvo su još i Predrag Pašić, Vlatko Glavaš, Ivica Osim...

Zvanično formiranje komiteta za normalizaciju trebalo bi se desiti krajem ovog mjeseca, kada će biti poznate i sve ovlasti ovog tijela, te će biti jasno da li će reprezentacija BiH nastaviti kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo, te da li će bh. klubovi moći igrati u pretkolima evropskih takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.