I Englezi konačno na zimskoj pauzi
Promjene u Premiershipu

Promjene u Premiershipu

I Englezi konačno na zimskoj pauzi

M. Šljivak

Klubovi iz engleske Premier lige po prvi put će u historiji imati zimsku pauzu, saopšteno je iz Fudbalske asocijacije Engleske.

Od sezone 2019/2020 biće uvedena pauza tokom februara i trajaće dvije sedmice, a iz FA su naveli da se nadaju kako će promjena pomoći igračima da ostvare veće uspjehe na prvenstvima svijeta i Evrope.

Iako je očekivana pauza tokom Božićnih i novogodišnjih praznika na kraju to nije usvojeno i termini ostaju zbog velikog interesovanja medija.

"Godinama se pričalo o uvođenju pauze i konačno smo uspjeli u tome. Sigurni smo da će pauza značajno pomoći igračima", rekao je izvršni direktor FA Martin Glenn.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Englezi će tako konačno donijeti igračima barem malo odmora za razliku od prethodnih godina kada se igralo u zaista ubitačnom ritmu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi