I Goran Suton među pozvanima
Goran Suton (sa loptom)

Selektor BiH Mensur Bajramović objavio spisak

I Goran Suton među pozvanima

Selektor A muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović objavio je danas širi spisak od 24 košarkaša za predstojeće susrete baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Na spisku nema većih iznenađenja, a Bajramović se odlučio među 24 košarkaša uvrstiti krilo Fenerbahcea Emira Preldžića, čije se ime nalazi i na spisku selektora slovenačke reprezentacije Jurija Zdovca.

Također, na spisku košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine nalazi se i ime centra Michigan State Spartansa, Gorana Sutona, što je izazvalo čuđenje (!?) u pojedinim hrvatskim medijima. Valjda je čudno što je selektor BiH stavio ovog Sarajliju na spisak nacionalne selekcije njegove domovine.

Bilo kako bilo, Suton se još nije decidno izjasnio za koga će nastupati i sve dok to ne napravi, njegovo ime će stajati na spisku potencijalnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Bajramović se odlučio pozvati i novog košarkaša sarajevske Bosne Zlatka Jovanovića, koji bi umnogome doprinio u raznolikosti u izboru na bekovskim pozicijama.

Spisak reprezentativaca: Nemanja Gordić, Vedran Princ, Saša Vasiljević, Zlatko Jovanović (play-makeri); Aleksej Nešović, Ernest Bremer, Nihad Đedović, Goran Ikonić, Ivan Opačak, Henry Domercant, Miralem Halilović, Emir Preldžić, Milan Milošević, Mujo Tuljković, Jasmin Hukić (bekovi); Mirza Teletović, Kenan Bajramović, Edin Bavčić, Oliver Stević (krilni centri); Ermin Jazvin, Elmedin Kikanović, Esmir Rizvić, Ratko Varda, Goran Suton, Nedžad Sinanović (centri).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.