I Hapoel želi u BIBL

I Hapoel želi u BIBL

Već odavno je sve postalo jasno kao dan. Samo će regionalne lige ponuditi više jakih utakmica, više kvalitetnijih protivnika, veći prostor za napredak igrača i isti taj prostor za sponzore kojih je u sportu sve manje i manje.

Nedostatak svega pobrojanog mogao se osjetiti u nastupima naših nogometnih klubova u evropskim predkolima kada na terenu sve izgleda kao da možete, a ustvari ste miljama daleko od krajnjeg cilja.

Silne informacije koje nas, vezano uz ovu temu, zapljuskuju iz dana u dan samo su potvrda svega rečenog. Više nije nikakva novost da se pojedini italijanski vaterpolo klubovi interesuju za ulazak u Jadransku ligu, niti su novost desetine hiljada gledalaca koji će u jednoj sedmici pogledati hokejaške predstvave EBEL-a u Zagrebu. Rukometaši se udružuju, Maccabi želi i dobija povratak u NLB-e ligu.

Najnovija vijest vezana za "region koji nudi izlaz" je ta, da finalista košarkaškog play-off-a u Izraelu želi uzeti učešća u Balkanskoj ligi. Radi se o timu Hapoel Galil Gilboa, koji je nakon zahtjeva Hapoel Tel Aviva i Hapoel Holona postao treći izraelski klub koji je zauzeo svoje mjesta u čekaonici lige koja za ovu sezonu ima već 9 prijavljenih klubova.

Hapoel Galil Giboa je finalista doigravanja košarkaške lige Izraela. U finalu je igrao protiv budućeg šampiona Maccabija koji će ove sezone ponovo participirati u NLB-e ligi. Galil Gilboa je u ligaškom dijelu sezone bio drugoplasirani tim i imao je omjer pobjeda i poraza 17/10. Svoj roster, koji ne oskudjeva sa reprezentativcima Izraela dodatno su pojačali sa dvojicom Amerikanaca Romeom Travisom i Chaisso Allenom.

U balkanskoj ligi koja počinje 15. oktobra učestvovaće i jedan klub iz naše zemlje. To je Zrinjski, kome će ovo biti druga godina za redom kako nastupaju u ovom takmičenju.

Ovogodišnji spisak učesnika Balkanske lige (spisak još uvijek nije konačan): Mornar (Bar, Crna Gora), Zrinjski, Sloga (Kraljevo, Srbija), Beograd, Torus (Skopje), Feni (Kavadarci, Makedonija), Temišvar (Rumunija), Levski Sofija i Rilski Samokov (Bugarska)

Zahtjev predali: Hapoel Tel Aviv, Hapoel Holon, Hapoel Galil Giboa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti