I iz brazilskog Flamenga tvrde: Messi nije oborio rekord

Ziko postigao više pogodaka?

I iz brazilskog Flamenga tvrde: Messi nije oborio rekord

Fudbalski savez Zambije već neko vrijeme prikuplja podatke koji bi osporili rekord Argentinca, Lionela Messija.

Ipak, ne pokušava samo zambijski Savez da ospori rekord Barceloninog igrača. Sada se u ovu priču umiješao i brazilski Flamengo koji također tvrdi da je Ziko 1979. godine postigao 89 pogodaka.

 

"Messi još uvijek nije oborio rekord. Da nije bio povrijeđen i da je igrao čitave godine, Ziko bi bez sumnje postigao više od 100 golova", rekao je Bruno Lucena, klupski historičar.

 

I pored ovih navoda, Messi ima još tri utakmice do kraja godine da prestigne i Zika te da se riješi briga oko prigovora iz Brazila oko njegovog rekorda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Barcelona se do kraja godine sastaje sa Atletico Madridom i Valladolidom u Primeri te sa Cordobom u Kupu Kralja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.