I košarkaši na Santiago Bernabeu

Mundobasket 2014

I košarkaši na Santiago Bernabeu

Ako za desetak godina budemo gledali košarkaške utakmice na otvorenom, nemojte se nimalo iznenaditi. Pomanjkanje prostora za reklame u dvorani natjerao je Amerikance da „istjeraju“ košarkaše pod vedro nebo.

Spektakl na stadionu Dallas Cowboysa u All-Star utakmici koju je posmatralo 108.731 gledatelj navelo je na razmišljanje organizatore SP u Španiji 2014. godine da razmisle o ideji igranja finala na stadionu Reala,madridskom Santiago Bernabeu.

Iako je ova ideja tek usput spomenuta u španskim medijima od strane jednog od čelnika španskog saveza, nema sumnje kako će ova ideja biti realizovana ukoliko se Španci ozbiljno pozabave ovom idejom.

Za dozvolu treba upitati i predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, ali poznavajući ljubav Pereza prema novcu, nema sumnje da je skoro izvjesno da ćemo finale košarkaškog SP 2014. godine gledati na Santiago Bernabeu, vjerovatno pred skoro 100.000 gledatelja. Sadašnji kapacitet madridskog stadiona je 80.354 sjedećih mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.