I Lacazette je zaboravio kad je posljednji put postigao gol

Nevjerovatna golgeterska kriza

I Lacazette je zaboravio kad je posljednji put postigao gol

Francuski napadač Alexandre Lacazette je ljetos stigao u Arsenal kao veliko pojačanje iz Lyona, ali čini se da se u Premier ligi nije snašao baš najbolje.

Lacazette je plaćen 55 miliona eura i redovno je igrao u prvoj postavi Arsenala, ali je na 23 utakmice u Premier ligi postigao i više nego skromnih osam pogodaka.

Navijači Arsenala polako gube strpljenje jer je Lacazetteova statistika u posljednje vrijeme zaista katastrofalna, baš kao i rezultati.

Alexandre Lacazette je bez gola već više od deset sati igre, a posljednji pogodak je postigao još 2. decembra protiv Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon toga, Lacazette je za Arsenal odigrao devet utakmica od kojih osam u Premier ligi, a uspio je upisati samo tri asistencije. Od tih devet utakmica, čak osam puta je bio starter i igrao 70 ili više minuta, nerijetko i svih 90.

Pomalo je neobjašnjivo šta se desilo sa napadačem koji je u prošloj sezoni u dresu Lyona zabio 37 golova na 45 utakmica, ali izgleda da mu ipak treba još vremena da se privikne na engleski stil fudbala. Ako se uskoro ne probudi iz golgeterske krize, lako bi mogao dobiti etiketu velikog Arsenalovog promašaja.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti