I Lanus vrlo blizu finala

Još jedna pobjeda gostiju

I Lanus vrlo blizu finala

Nakon brazilske Ponta Prete, gostujuću pobjedu u prvoj utakmici polufinala Copa Sudamericana ostvarila je i ekipa Lanusa. Argentinski sastav je u burnoj utakmici sa dva crvena kartona na kraju slavio protiv Libertada 1:2.

Sva tri gola su postignuta u drugom poluvremenu, a prvi je stigao u 54.minuti, Santiago Silva je savladao Rodriga Muñozasan za 0:1. Devet minuta kasnije već je bilo 0:2, ovaj put dosuđen jedanaesterac za Lanus, a siguran sa bijele tačke je Paolo Goltz. Tri minute kasnije, gosti ostaju sa desetoricom, Jorge Ortíz mora u svlačionicu. To koristi Libertad, relativno kasno, u 80.minuti Gustavo Gómez je smanjio na 1:2. Domaći sastav nije uspio u završnici doći do izjednačenja, sve što su napravili bio je crveni karton Manuela Maciela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.