I navijači digli ruke od Fiorentine

Očekuju očajnu sezonu

I navijači digli ruke od Fiorentine

Endin Čaušević

Fiorentina pred sobom ima jednu od najtežih sezona jer je već sada jasno da se klub iz Firence nalazi u velikoj krizi.

Ovog ljeta Fiorentina je ostala bez gotovo cijelog tima koji je prethodnih godina činio okosnicu ove ekipe. Jasno je već u prva dva kola da je pred Fiorentinom teška sezona, a mediji u Italiji navode da će se klub iz Firence gotovo sigurno grčevito boriti za opstanak u društvu najboljih.

Ni navijači nisu baš optimisti što se tiče ove sezone Fiorentine. To najbolje pokazuje podatak da je Fiorentina uspjela da proda samo 16,568 sezonskih ulaznica za ovu sezonu što se nije desilo u posljednjih 20 godina. Ovaj podatak je najbolji pokazatelj i da su navijači dignuli ruke od ovog tima.

Naime, Fiorentina je više sezonskih ulaznica prodala u sezoni 2002/03. kada se ovaj tim takmičio u četvrtom rangu italijanskog fudbala. Franchi stadion ima kapacitet od 43,147 gledatelja, ali je jasno da će tokom ove sezone taj stadion biti poprilično prazan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi