I Neymarov rođak stigao u Francusku - daleko od Ligue 1

Među amatere

I Neymarov rođak stigao u Francusku - daleko od Ligue 1

Teme:

Neymar je, uz svog saigrača iz PSG-a Kyliana Mbappe, najveća zvijezda francuskog šampionata.

U Francusku je danas zvanično stigao i njegov rođak Rhaudeman Santiago, poznat i kao Rhau. On nije zvijezda, niti će ubrzo postati, a ono što ga izdvaja od stotina drugih fudbalera u Francuskoj je tek činjenica da mu je rođak slavni Brazilac.

Međutim, Rhau će igrati daleko od Ligue 1. Naime, ovaj 26-godišnji napadač je potpisao za FC Lyon, tim iz Regional 1 lige - šestog ranga francuskog fudbala.

I FC Lyon je tokom predstavljanja svog novog, besplatnog, pojačanja na društvenim mrežama istekao činjenicu da je riječ o rođaku slavnog Neymara.

Rhaudeman Santiago je, prema pisanju brazilskih medija, prošao omladinski pogon Santosa, brazilskog velikana u čijim je redovima ponikao i sam Neymar.

Brazilski Globo piše da je Rhauova majka tetka Naymarovog oca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi