I nogometne zvijezde pomažu Japan

I nogometne zvijezde pomažu Japan

E. Škorić

U demcebru će Katar organizirati humanitarni susret na kojem će učetstvovati zvijezde finala Svjeskog prvenstva 2002. godine, a sav prihod namijenjen je Japanu.

Brazilska legenda i nekadašnji bek Rome Cafu i Nogometni savez Katara, zemlje u kojoj će se organizirati SP 2022. godine, objavili su u srijedu u Dohi planove.

Cafu je istakao kako će na tom susretu nastupiti nogometaši koji su nastupili u finalu Svjetskog prvenstva 2002. godine protiv selekcije međunarodnih zvijezda.

Spisak se, kazao je bivši Romin igrač, tek treba završiti, a niko od igrača neće biti plaćen za nastup.

Želja svih je da se pomogne Japanu, odnosno žrtvama katastrofe od 11. marta, nakon čega je 27.000 ljudi poginulo ili nestalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.