I on je dio projekta: Mahrez pravi neočekivan transfer?

Došlo je vrijeme za rastanak

I on je dio projekta: Mahrez pravi neočekivan transfer?

Čini se da je ovog ljeta došlo vrijeme da se Riyad Mahrez otisne dalje iz Leicestera, sa kojim je napravio čudo u sezoni 2015/2016. koju će pamtiti dok je živ.

Mahrez je osvojio Premier ligu, izabran je za najboljeg igrača lige a zatim je proglašen i najboljim igračem Afrike za prošlu godinu. Uprkos svemu tome, još uvijek se nije prodao iz Leicestera iako je bilo mnogo ponuda.

Sjajni Alžirac iza sebe ima sezonu u kojoj nije bio ni blizu dobar kao u prethodnoj, ali je i dalje veoma tražen.

Potencijalni novi Mahrezov klub mogao bi biti Olympique Marseille, koji naredne sezone ima izuzetno visoke ambicije. Ovaj klub su već pojačale neke zvijezde poput Payeta i Evre, u planu je dovođenje prvoklasnog napadača i još nekoliko igrača koji bi mogli vratiti Marseille u sami vrh francuskog fudbala, a jedna od njihovih želja je i Mahrez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Marseille će ovog ljeta raspolagati s velikim količinama novca za transfere, ali još uvijek nije poznato koliko su spremni ponuditi Leicesteru, i da li se Alžirac ima namjeru vratiti u francusku ligu. 

Za Mahreza su u prošlosti interes pokazivali najveći evropski klubovi poput PSG-a, Barcelone, Arsenala...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi