I Paris Saint Germain želi Edina Džeku
Edin Džeko je na Parku prinčeva impresionirao čelnike PSG-a

Nastavljen „lov“ na našeg bombardera

I Paris Saint Germain želi Edina Džeku

Edin Džeko, napadač fudbalske A reprezentacije BiH koji u dresu Wolfsburga nemilosrdno trese mreže bundesligaša, na meti je mnogih evropskih klubova, a prema pisanju francuskih medija u „lov“ na našeg bombardera uključio se i Paris Saint German.

Kako piše portal football365.fr, trenutno trećeplasirana ekipa francuskog šampionata priključila se Hamburgeru, Stuttgartu, minhenskom Bayernu, Bleckburn Roversima, Arsenalu, Sevilli i Galatasarayu, ekipama koje su se već „izjasnile“ kako bi željele angažovati Džeku. Takođe, od ranije je poznato da je za usluge našeg robusnog napadača zainteresovan i Milan...

Džeko je čelnike PSG-a oduševio u susretima šesnaestine finala Kupa UEFA. Francuzi su prošli dalje, ali su Džekini nastupi ostali zapaženi, pa stoga ne čudi da su Parižani spremni platiti 15 miliona eura, koliko se pominje da koštaju „papiri“ našeg reprezentativca.

Ipak, kako sada stvari stoje Džeko, kojeg ugovor sa Wolfsburgom veže do juna mjeseca 2011. godine, i dalje će ostati u bundesligašu iz vučijeg grada, obzirom da je Felix Magath najavio kako će mu iz kluba ponuditi novi ugovor, koji će biti finansijski mnogo bolji od aktuelnog. Ipak, nejmački mediji objavili su vijest da je ostavljena mogućnost da Džeko i promijeni sredinu ukoliko bi u klub stigla finansijski „nemoralna“ ponuda koja bi „s nogu oborila“ čelnike Wolfsburga.

Džeko je u sedam susreta proljetnog dijela šampionata postigao osam pogodaka i sa 13 golova u dosadašnjem dijelu sezone trenutno je na petoj poziciji. Prvi je i dalje Ibišević (18), a ispred Džeke su još i Patrick Helmes, Grafite (po 17) i Mario Gomez (14).

Na listi najkorisnijih igrača Bundeslige, Džeko je na diobi trećeg mjesta sa 21 bodom (13 golova i osam asistencija), a ispred njega su samo Ibišević (25, 18, 7), Grafite (22, 17, 5) i Helmes (21, 17, 4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.