I Pirlo ide za Ancelottijem?
Gdje je Ancelotti, tu je i Pirlo...

Iz Milana u London

I Pirlo ide za Ancelottijem?

Edmir Škorić

Zadnji vezni igrač AC Milana i reprezentacije Italije, Andrea Pirlo, mogao bi od naredne sezone igrati na zapadu Londona, odnosno u Chelseau. Navodno, 30-godišnjak želi nastaviti karijeru zajedno sa svojim sadašnjim trenerom Carlo Ancelottijem.

Kako je Carlo Ancelotti, skoro pa imenovan za novog trenera Chelsea, jedan od najodanijih i najvažnijih igrača "rossonera" želi nastaviti suradnju sa svojim trenerom. Osam godina Pirlo je proveo zajedno s Ancelottijem u Milanu, te želi da nastavi trenirati pod palicom italijanskog stručnjaka.

"The Bluesi" će sigurno biti u mogućnosti da kupe 30-godišnjaka za razumnu cijenu, ali Pirlo očekuje veliku platu, obzirom na svoje iskustvo koje posjeduje. Za Milan je nastupao 230 puta, a ozbirom na njegove "zrele" godine, neće biti upitan nastup u prvom timu Chelsea, naravno ukoliko bi obojica prešla na Stamofrd Bridge.

U međuvremenu, trener Twentea i nekadašnji menadžer Engleske pokušava ubijediti mladog Marka Arnautovića da ne prihvati ponudu Chelsea.

"Marko je veliki talent, koji sigurno ima kapaciteta da uspije u vrhu. Za njega bi bilo najbolje da još godinu dana ostane u FC Twenteu. Potom, Marko bi bio siguran u prvoj postavi i mogao bi se dalje razvijati u mirnom okruženju. Ja ga puno savjetujem, no on je strastven i ambiciozan."

Čini se kako će Chelsea naredne sezone blijesnuti u novom izdanju, no hoće li to biti dovoljno da se, napokon, klub okiti peharom Lige Prvaka?

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.