I Sevilla na spisku klubova koji pokušavaju dovesti Bešića

I Sevilla na spisku klubova koji pokušavaju dovesti Bešića

Edmir Škorić

Redaju se klubovi koji ovog ljeta žele da dovedu boanskohercegovačkog reprezentativca Muhameda Bešića.

Bešić je nastupima u dresu BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu izludio sve, posebno zbog činjenice da igra u "nekoj mađarskoj ligi". Ovaj sjajni veznjak Ferencevarosa neće se dugo zadržati u Mađarskoj, a prema svemu sudeći nova destinacija bit će španska Primera.

Pitanje je jedino hoće li njegov potpis osigurati Celta Vigo ili neki drugi klub. Naime, Sky Sports je objavio kako je Bešić zanimljiv Sevilli, osvajaču Evropske lige iz protekle sezone.

Sevilla je prodala Ivana Rakitića Barceloni i sasvim sigurno raspolaže velikim budžetom za transfere ovog ljeta, tako da joj dovođenje Bešića, koji košta do tri miliona eura, rekli bismo rutinski zadatak.

Sky Sport navodi da je za 21-godišnjeg veznjaka zainteresovano nekoliko klubova iz Engleske, Njemačke, Italije i Francuske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.