"I u BiH redovnije plaćaju"

Feđa Duduć nakon razlaza sa Varaždinom

"I u BiH redovnije plaćaju"

Adnan Beganović

Nekada najbolji strijelac Premijer lige, Feđa Dudić, raskinuo je ugovor sa Varaždinom i trenutno je slobodan igrač.

Dudić je u Varaždin došao ljetos sa epitetom najboljeg topnika Premijer lige, no u ovom klubu i nije previše igrao. Potpisao je ugovor na dvije godine, ali već nakon prve sezone odlučio je sporazumno se razići sa Varaždinom, a u razgovoru za hrvatske medije objasnio je zbog čega ustvari odlazi.

"Sa Varaždinom se razilazim prijateljski. Na nikog se posebno ne ljutim, iako smatram da sam trebao više igrati.Razumijem da je Vugrinec klupska legenda i da ima poseban status, no dok on nije igrao trebao sam dobiti više prilika", rekao je Dudić za Sportske novosti i dodao:"Iza mene je jako naporna sezona, ne fizički, nego psihički. Klub igračima nije plaćao ništa i to nije moguće izdržati. Znao sam kad sam dolazio da nije bajna finansijska situacija, no iskreno nisam znao da je ovako. Varaždin mi je deseti klub u karijeri, nigdje nisam doživio ovo. U BiH klubovi znaju kasniti mjesec ili dva sa platama, ali dugovati sedam plata". Dogovorio sam sa klubom isplatu kroz rate, zam da je teško i ne želim klubu pogoršavati situaciju kroz arbitražu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.