I u Japanu se priča o bh.  fudbalu

"Mjesec dana BiH u Japanu"

I u Japanu se priča o bh. fudbalu

Adnan Beganović

U okviru manifestacije "Mjesec dana BiH u Japanu", čiji je suorganizator Ambasada BiH u Tokiju, danas je u JICA Global Plazi održan serijal razgovora o temi "Bosna i Hercegovina i fudbal".

Povod za taj događaj je najnovije izdanje knjige "Tako je pričao Osim", autora dr. Chida Zena, jednog od najistaknutijih japanskih publicista.

Moderator te sesije bio je profesor Univerziteta u Ljubljani dr. Andrej Bekes, a komoderatori sadašnji saradnik Istraživačkog Instituta JICA-e dr. Mary Katanagayi, te prof. Alma Okajima iz Ministarstva vanjskih poslova Japana.

"Ti razgovori o Ivici Osimu i općenito o ulozi fudbala pobudili su veliki interes među 200 prisutnih gostiju, što je dosad nezabilježeno za ove vrste sesija koje se redovito održavaju u JICA Global Plazi.

Bila je to dobra prilika da japanska publika razumije i shvati BiH u kontekstu cjelokupnog regiona zapadnog Balkana, te da kroz jednu individualnu sudbinu razumije svu njenu historijsku trajnost i veličinu", saopćio je Ured za odnose s javnošću MVPBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.