"Iako mi je dao otkaz, Srivaddhanaprabha je za mene veliki čovjek"

Sven-Goran Eriksson cijeni nastradalog predsjednika Leicestera

"Iako mi je dao otkaz, Srivaddhanaprabha je za mene veliki čovjek"

Leicester se danas oprašta od dugogodišnjeg vlasnika i predsjednika kluba Vichaija Srivaddhanaprabhe, koji je tragično nastradao u helikopterskoj nesreći u subotu navečer.

Bogati Tajlanđanin bio je tvorac najvećih Leicesterovih uspjeha u historiji kluba, a njegov odlazak je istinski pogodio sve na King Poweru.

Srivaddhanaprabhi je počast odao i iskusni švedski trener Sven-Goran Eriksson, koji je svojevremeno imao i neka loša iskustva sa njim.

"Iako mi je taj čovjek dao otkaz u Leicesteru, o njemu imam izuzetno visoko mišljenje. Poznavao sam ga i mnogo godina prije nego što sam preuzeo Leicester, a prvi put kad smo razgovarali govorio mi je da želi uvesti klub u Premier ligu i učiniti ga najboljim u Engleskoj", prisjetio se Eriksson, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Srivaddhanaprabha je uradio sve što je naumio. Bio je dobar čovjek i imao je veliku strast prema fudbalu i svom klubu. Izvan fudbala je bio također velikodušan, pomogao bi svima kojim je pomoć bila potrebna... Tragično je ovo što se desilo".

Sven-Goran Eriksson bio je menadžer Leicestera na početku Srivaddhanaprabhove ere u ovom klubu (2010/11.) i prvi je trener kojem je Tajlanđanin uručio otkaz.

Top Komentari

Honduras
Najveca ubleha od trenera svih vremena.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi