Ibar sa Durakovićem sjajan u pripremnom dijelu: Savladan i prvoligaš koji se bori za Evropu
Duraković sa ekipom

Puni samopouzdanja dočekuju drugi dio sezone

Ibar sa Durakovićem sjajan u pripremnom dijelu: Savladan i prvoligaš koji se bori za Evropu

S. Mlaćo

U crnogorskom drugoligašu Ibaru iz Rožaja odlučili su ove zime angažovati bh. stručnjaka Salima Durakovića.

Duraković je već vodio Ibar i dobro poznaje tu sredinu, a sada ga čeka novi, težak izazov, nakon slabih partija ekipe u prvom dijelu sezone.

Sudeći prema pripremnim utakmicama, Ibar će u drugom dijelu sezone biti mnogo kvalitetniji i organizovaniji, a velike zasluge idu upravo bh. treneru, što potvrđuje i pripremne utakmice.

Ibar je najprije savladao Berane sa minimalnih 1:0, a zatim jučer priredio pravo iznenađenje. Naime, ovaj tim sa minimalnih 1:0 pobijedio prvoligaša Podgoricu, tim koji se bori za Evropu i prvi dio u najvišem rangu crnogorskog nogometa je okončao na sjajnom četvrtom mjestu.

Timu iz Podgorice bila je to generalka i očekivala se kvalitetna partija i pobjeda, no Durakovićevi izabranici su došli do pobjede eurogolom Kopitovića.

Ibar u ovom meču nije bio kompletan, pa je time pobjeda još značajnija, a svakako će mnogo značiti i za samopouzdanje pred drugi dio sezone.

"Dobra atmosfera predvođena direktorom Irfanom Husovićem sa svojim saradnicima, kvalitetan rad trenera Salima Durakovića i njegovih saradnika Kalića, Dacića i Šutkovića uz neizmernu podršku lokalne uprave i predsjednika Opštine Rožaje Rahmana Husovića jasan su pokazatelj u kom smjeru plovi nas crno bijeli brod", istakli su iz Ibara na zvaničnoj stranici kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi