Ibišević dvostruki strijelac, Lewandowski za historiju

Njemačka Bundesliga, 6. kolo

Ibišević dvostruki strijelac, Lewandowski za historiju

Bayern je u derbiju 6. kola njemačke Bundeslige savladao Wolfsburg na Allianz Areni rezultatom 5:1, a zvijezda večeri bio je fantastični Robert Lewandowski.

Gosti su poveli u 26. minuti golom Caligurija i vodstvo su imali sve do šeste minute nastavka. Za izjednačenje Bayerna se pobrinuo Lewandowski, koji je u narednih pet minuta postigao nova tri pogotka i riješio pitanje pobjednika.

Poljski reprezentativac je tačku na susret stavio u 60. minuti, kada se peti put upisao u listu strijelaca i postavio konačnih 5:1. 

Razloga za slavlje večeras je imala i Hertha. Berlinski klub je kao domaćin savladao Köln rezultatom 2:0 i prvi pogodak na utakmici viđen je u 43. minuti.

Nakon asistencije Plattenhardta vodstvo Herthi je donio naš Vedad Ibišević, koji je potom u posljednjoj minuti drugog poluvremena udvostručio prednost i donio svom timu vrijedna tri boda. 

Darmstadt je bez Marija Vrančića bio bolji od Werdera rezultatom 2:1, dok je Hamburger SV na gostujućem terenu slavio nad Ingolstadtom sa minimalnih 1:0. Emir Spahić je odigrao čitav susret za svoj tim.

Bundesliga, 6. kolo: 

Bayern - Wolfsburg 5:1
Hertha - Koln 2:0
Darmstadt - Werder 2:1
Ingolstadt - Hamburger SV 0:1

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.