Ibišević i Salihović poklekli pred Mainzom

Bundesliga, 7. kolo:

Ibišević i Salihović poklekli pred Mainzom

Edmir Škorić

Nogometaši Mainza prava su senzacija u dosadašnjem dijelu njemačkog šampionata. U sedmom kolu su ostvarili i sedmu prvenstvenu pobjedu, a nova "žrtva" bio je Hoffenheim naših Vedada Ibiševića i Sejada Salihovića.

Pogled na tabelu kaže kako je derbi 7. kola Bundeslige Mainz - Hoffenheim. U to nema sumnje  obzirom da su svi prisutni na stadionu u Mainzu mogli uživati u čak šest golova. Mainzu je trebalo dvije minute da povede. Szalai je uposlio Allaguija, a ovaj matirao Starkea za radost domaćih.

Nekoliko minuta prije kraja prvog dijela, Demba Ba je Hoffenheimu donio izjednačenje. Na otvaranju drugog dijela, Szalai, asistent kod prvog gola, pogađa na ubačaj Holtbyja. Gosti se ponovo uspijevaju vratiti. Novajlija u ekipi, Gylfi Thor Sigurdhsson pogađa u 65. minuti za novo poravnanje rezultata.

Ipak, Holtby samo minut kasnije vraća Mainzu rezultatsku prednost. Iskusni hrvatski stoper Josip Šimunić u 74. minuti pravi penal za domaće, te biva isključen.Schurrble je bio siguran realizator za, ispostavilo se kasnije, konačnih 4:2.

Wolfsburg Edina Džeke nije uspio slaviti u Moenchengladbachu. Gosti su imali nešto više od igre te vodsto od 27. minute koje im je osigurao Kahlenberg. Ipak, Borussia je do boda došla golom Marxa u 65. minuti utakmice.

Freiburg je na svom terenu savladao Koeln (3:2). Golove za domaći sastav postigli su Rosenthal (dva) i Cisse, dok su strijelci za Jarčeve bili Mohamad i Matuschyk. U jednoj veoma zanimljivoj utakmici HSV je, rezultatom 2:1, bio bolji od Kaiserslauterna.

No, rano su u vodstvo došli gosti. Hrvatski internacionalac Lakić matirao je Rosta već u trećoj minuti. Uporni domaćini u nastavku dolaze do pobjede. Najprije je rezervista Gojko Kačar glavom pogodio za 1:1, a nešto kasnije Chuopo-Moting pogađa na ubačaj Pitroipe s desne strane.

Schalke je doživio novi poraz, ovaj put na gostovanju u Nuernbergu. Domaći su u 62. minuti poveli preko Frantza, a gostima iz Gelsenkirchena bod donio Holanđanin Klaas-Jan Huntelaar u 74. minuti. Dobar dio utakmice gosti su igrali bez isključenog Jonesa.


Bundesliga, 7. kolo:

Freiburg - Koeln 3:2 (Rosenthal 4, 11, Cisse 70/ Mohamad 22, Matuschyk 50)
HSV - Kaiserslautern 2:1 (Kačar 69, Chuopo-Moting 82/ Lakić 3)
Mainz - Hoffenheim 4:2 (Allagui 2, Szalai 47, Holtby 59, Schurrle 74 - pen./ Ba 41, Sigurdsson 64)
Borussia M. - Wolfsburg 1:1 (Marx 65/ Kahlenberg 27)
Nurnberg- Schalke 2:1 (Frantz 62/ Huntelaar 74)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.