Ibišević i Salihović protiv Bayerna
Naš dvojac će odmah ugostiti slavne bavarce

Obavljen žrijeb Bundeslige za sezonu 2009/10

Ibišević i Salihović protiv Bayerna

Prvo kolo Bundeslige za sezonu 2009/10 donijeće nekoliko veoma zanimljivih susreta, a za bh. javnost svakako da su najvažniji protivnici Wolfsburga i Hoffenheima, klubova za koje nastupaju četvorica naših igrača.

Aktuelni šampion, Wolfsburg sa Edinom Džekom i Zvjezdanom Misimovićem sezonu će otvoriti 7. avgusta (petak) na domaćem terenu protiv VfB Stuttgarta. Zanimljivo, poseban motiv u ovom meču imaće i trener Vukova, Armin Veh, obzirom da će debi ubilježiti protiv ekipe sa kojom je ranije osvojio titulu prvaka Njemačke.

Ipak, mnogo zanimljivije će biti na premijeri našeg drugog reprezentativnog dvojca u Bundesligi. Vedad Ibišević i Sejad Salihović, sa svojim Hoffehneimom ugostiće slavni Bayern Munchen.  

U ostalim susretima 1. kola Bundeslige sastaju se: VfL Wolfsburg – VfB Stuttgart, Borussia Dortmund – FC Koeln,FC Nurnberg – FC Schalke 04, SC Freiburg – Hamburger SV, Werder Bremen – Eintracht Frankfurt, Hertha BSC – Hannover 96, FSV Mainz 05 – Bayer Leverkusen, 1899 Hoffenheim – Bayern Munchen, VfL Bochum – Borussia M'gladbach.

Džeko i Misimović će u 4. kolu (28. – 30. avgust) imati veliki ispit, jer će na Allianz Areni gostovati minhenskom Bayernu, a tri sedmice kasnije u 6. kolu idu na megdan Schalkeu, kod svog bivšeg trenera Felixa Magatha.

Međusboni duel našeg „pokera asova“ u Bundesligi na rasporedu je u 12. kolu (6. – 8. avgust), a domaćin će biti Hoffenheima, odnosno Ibišević i Salihović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.