Ibišević je princ koji je probudio uspavanu ljepoticu

Oduševljeni Vedom

Ibišević je princ koji je probudio uspavanu ljepoticu

U njemačkom Stuttgartu su jednostavno oduševljeni svojim novim napadačem, reprezentativcom BiH Vedadom Ibiševićem.

Ibišević je od svog dolaska u Stuttgart, u januarskom prelaznom roku, preporodio ovu ekipu, koja se sada sa više nego izglednim šansama bori za jedno od mjesta koje vode u evropska takmičenja.

 

"Ljudi u Stuttgartu ponovo vjeruju u najljepše priče i bajke. Ovdje se trenutno piše bajka o fudbalskom princu koji je došao na bijelom konju kako bi probudio uspavanu princezu", piše njemački Sport.

 

Pod "ljepoticom" se podrazumijeva Stuttgart, a princ je, naravno, Vedad Ibišević.

 

"Nije princ samo probudio ljepoticu iz dubokog sna. Ne, on ju je pogurao ka Evropskoj ligi, o čemu je prije njegovog dolaska mogla samo sanjati", navodi se.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Stuttgart je nakon 31 odigranog kola u Bundesligi na sjajnom petom mjestu, koje garantuje Evropsku ligu naredne sezone. Četvrto mjesto na tabeli vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, ali tamo je također sjajna ekipa Borussije Moenchengladbach, koja ima ipak velikih sedam bodova prednosti nad Švabama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.