Ibišević odbio kineske milione: Fudbal je više od posla

Otporan na bogate ponude

Ibišević odbio kineske milione: Fudbal je više od posla

Kineski milioni osvajaju fudbalski svijet, međutim postoji i oni koji su otporni na bogate ponude. 

Jedan od njih je naš reprezentativac Vedad Ibišević (31). Sjajni napadač Herthe je u razgovoru za njemački 'Kicker' otkrio da je već imao ponudu da karijeru nastavi na Dalekom istoku, međutim za njega je fudbal više od posla.

"Karijeru bih mogao završiti u Kini ili Sjedinjenim Američkim Državama. Već sam mogao ići u Kinu, bila je ponuda, međutim odbio sam je i rano je još da napuštam Njemačku. Novac je važan, ali za mene je fudbal više od posla", izjavio je Ibišević za ugledni sportski list. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ibišević je prošlog ljeta stigao u Herthu iz Stuttgarta, a za berlinski klub je u protekloj sezoni odigrao 30 utakmica i pritom postigao 12 pogodaka. Tokom karijere još je igrao za Hoffenheim, Alemaniu Aachen, PSG, Dijon, te Fire Premie i Billikens iz SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti