Ibišević odmah iza Riberya i Reusa

U Stuttgartu 7 golova u 10 utakmica

Ibišević odmah iza Riberya i Reusa

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević od kako je došao u Stuttgart ponovo podsjeća na starog Vedu, koji je krajem 2008. godine postigao 18 golova u 17 utakmica.

Ibišević je u januarskom prelaznom roku došao u Stuttgart iz Hoffenheima i odmah se adaptirao na svoju novu ekipu. Vedad je do sada u dresu Stuttgarta odigrao deset utakmica i u njima postigao čak sedam golova, te je imao i četiri asistencije. Za svoje je nastupe nagrađivan ocjenom od 7,68 u prosjeku.

 

Kada bi se gledali samo nastupi u Stuttgartu, Ibišević bi bio treći najbolje ocijenjen igrač Bundeslige ove sezone. Ispred njega su bolje ocijenjeni samo Bayernov Franck Ribery na drugom mjestu sa 7,85, te sjajni Marco Reus, koji je sa 7,87 najbolje ocijenjen igrač njemačkog fudbalskog prvenstva.

 

Ibišević je u posljednje tri utakmice postigao čak pet golova, te je sada na ukupnoj brojci od 12 golova u Bundesligi, što mu donosi diobu devetog mjesta najboljih strijelaca Njemačke.

 

U narednom, 30. kolu Bundeslige, Stuttgart gostuje kod ekipe Augsburga, gdje će Ibišević imati novu priliku da nastavi svoj sjajni niz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.