Ibišević oduševljen zbog poziva: Ne mogu opisati kako se osjećam
Foto: Mark Kuhlmann

Dobit će šansu protiv SAD-a i Meksika

Ibišević oduševljen zbog poziva: Ne mogu opisati kako se osjećam · Intervju

Pomalo iznenađujuće na spisku bh. selektora Roberta Prosinečkog za turneju u SAD-u se naknadno našao Elvir Ibišević.

Riječ je o 19-godišnjem napadaču koji je rođen u Tuzli, ali od 2000. godine sa porodicom živi u SAD-u i trenutno vrlo uspješno igra za University of Nebraska Omaha. Poziv u nacionalni tim je dobio kako bi stručni štab na čelu sa Robertom Prosinečkim vidio da li posjeduje kvalitet i da li se na njega može računati u budućnosti.

Kroz razgovor za SportSport.ba mladi Ibišević je priznao da je iznenađen, jer se nadao najprije pozivu u naš mladi tim, ali ističe da je ostvario svoj životni san.

"Iskren da budem, iznenađen sam. Očekivao sam najprije da ću dobiti poziv u U21 reprezentaciju, jer iza mene je vrlo dobra sezona na koledžu, ali, eto, došao je poziv u A tim i stvarno sam presretan. Zahvalan sam ljudima iz N/FSBiH na pozivu, sada je na meni da opravdam povjerenje", kaže nam Ibišević.

Životni san je, priznaje, ostvario, no neće stati na tome.

"Ne mogu vam opisati kako sam se osjećao kada su me iz N/FSBiH kontaktirali i kada sam saznao da je poziv došao na adresu koledža. Ipak, ne smijem stati na tome. Cilj mi je da nastavim tamo gdje je moj rođak Vedad stao i da ga u dogledno vrijeme zamijenim na najbolji način. Bilo bi to lijepo, poslije Ibiševića - Ibišević."

Ne skriva ambicije da se uskoro okuša i na evropskom tlu.

"Ranije je bilo nekih opcija. Želja mi je, naravno, da jednog dana zaigram za jedan evropski klub, ali vidjet ćemo šta će vrijeme donijeti. Zasad sam tu gdje jesam", završio je Ibišević.

Mladi Ibišević je do sada odigrao pet utakmica za kadetsku reprezentaciju SAD-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi