Poslije Ibiševića - Ibišević! Novo ime na spisku Prosinečkog za SAD i Meksiko
Foto: BHD Info Desk

Pozvan 19-godišnji napadač

Poslije Ibiševića - Ibišević! Novo ime na spisku Prosinečkog za SAD i Meksiko

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će krajem januara odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

Novi selektor naše reprezentacije Robert Prosinečki će na američkoj mini-turneji računati većinom na fudbalere iz Premijer lige uz nekoliko iskusnijih internacionalaca, a prvi put je poziv u A tim dobio mladi Elvir Ibišević.

Radi se o 19-godišnjem napadaču koji trenutno nastupa za University of Nebraska Omaha u SAD-u, a reprezentaciji BiH će se pridružiti kako bi stručni štab našeg nacionalnog tima vidio da li posjeduje kvalitet i da li će se na njega moći računati u budućnosti.

Elvir Ibišević je do sada odigrao pet utakmica za kadetsku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, a prema pisanju BHD Info Deska, prije dvije godine je zajedno sa jos 12 mladih igrača iz Amerike bio na dodatnoj probi u kampu reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenici.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, legendarni bh. napadač Vedad Ibišević je nedavno donio odluku da se povuče iz reprezentacije BiH, a tek što smo ostali bez jednog, pojavio se novi Ibišević u reprezentaciji BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi