Ibišević odveo Herthu u naredni krug DFB Pokala

Pogodio za pobjedu

Ibišević odveo Herthu u naredni krug DFB Pokala

E. Čaušević

Fudbaleri Herthe večeras su kao gosti savladali Braunschweig sa 2:1 u prvom kolu DFB Pokala.

Berlinski klub je bio favorit u ovoj utakmici, ali je Braunschweig pokazao da se može nositi s ekipama iz Bundeslige, te je bio veoma blizu nove senzacije. Meč je bolje otvorila ekipa Herthe koja je povela sa 1:0 u 38. minuti kada je mrežu domaćeg tima zatresao Plattenhardt.

U nastavku meča Hertha je čuvala prednost, dok je Braunschweig tražio način da dođe do poravnanja. Domaći tim je to uspio u 81. minuti kada je Fejzullahu pogodio za 1:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

Međutim, slavlje je trajalo svega dvije minute jer je Hertha ponovo stigla do prednosti. Heroj berlinskog kluba bio je nekadašnji bh. reprezentativac Vedad Ibišević koji je odlično pogodio za 2:1 i tako odveo svoj tim u šesneastinu finala DFB Pokala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti