Ibišević pogodio, Hoffenheim izgubio

Hoffenheim "umro muški"

Ibišević pogodio, Hoffenheim izgubio

A. Beganović

Pred prepunom Allianz Arenom derbi njemačkog prvenstva odigrali su Bayern i Hoffenheim u kojem je Bayern slavio sa 2:1. Naš Vedad Ibišević ponovo je bio strijelac, dok je Salihović ušao u 74. minuti i odigrao dobar meč.

 Prvo poluvrijeme derbija njemačkog prvenstva između Bayerna i Hoffenheima završeno je bez golova. Treneri obje ekipe u prvom poluvremenu više su mislili kako sačuvati svoju mrežu, nego kako zabiti gol.

Na samom startu utakmice Demba Ba, napadač Hoffenheima,  imao je dobru priliku ali njegov šut dobro brani golman Bayerna. Bayern je uzvratio u 12. minuti preko Luce Tonija, koji je izašao sam pred gol Hoffenheima ali njegov udarac pogađa vanjski dio mreže.

 Sredina prvog poluvremena protekla je u nadmudrivanju na sredini terena, obje ekipe su pokušavale sa udarcima iz daljine ali bez uspjeha. U ovom djelu valja izdvojiti i pokušaj našeg Ibiševića u 38. minuti, kada sa vrha šesnaesterca šutira u dobro postavljenog golmana Bayerna.

Drugo poluvrijeme krenulo je furiozno sa obje strane, a u 49. minuti fenomenalni Vedad Ibišević, nakon lijepe akcije pravi odbranu Bayerna smiješnom i dovodi «čudo» Bundeslige u vodstvo.

 U tim trenutcima gosti su opsjedali gol Bayerna i samo je sreća i dobra intervencija golmana Bayerna nakon udarca Eduarda, spasila Bayern «potopa». Nakon ofanzive Hoffenheima, Bayern se oslobađa pritiska i nakon lijepog solo prodora Lahma poravna rezultat.

Drugi naš reprezentativac Sejad Salihović, ušao je u igru u 74. minuti i pružio dosta dobru partiju. U 80. minuti Salihović je sjajno šutirao iz slobodnog udarca ali za malo bio neprecizan.

Toni u sudijskom vremenu, više sretno nego spretno, nakon greške odbrane donosi Bayernu tri boda. Sreća u ovoj utakmici pomilovala je Bayern, ali Hoffenheim može biti ponosan na partiju u derbiju.  

 

Bayern: Rensing, Van Buyten, Lucio, Lahm, Oddo, Ze Roberto, Van Bommel, Ribery, Schweisteiger (60. Borowski), Toni, Klose

Hoffenheim:
Haas, Compper, Jaissle, Ibertsberger, Beck, Dias, Eduardo, Obasi (74. Salihovic), Ba, Ibišević, Oqbuke

Gledalaca: 69000

Golovi: Ibišević 48. minut, Lahm 60.minut, Toni 90.minut

Žuti kartoni: Zé Roberto, Rensing, Borowski / Ba, Obasi

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

 
 
 
 

 
 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti