Ibišević se probio na sedmo mjesto

Najbolji strijelci Bundeslige

Ibišević se probio na sedmo mjesto

Sa dva postignuta gola Hamburgu reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Hoffenheima Vedad Ibišević probio se na sedmo mjesto najboljih strijelaca Bundeslige.

Ibiševiću je bilo potrebno svega 11 minuta da Hamburgu zabije dva pogotka, čime je napadač Hoffenheima došao do brojke od 12 golova ove sezone, čime je sedmi najbolji strijelac fudbalskog prvenstva Njemačke.

Na prvo mjesto liste strijelaca se vratio napadač Leverkusena Stefan Kiessling, koji sada ima 21 gol na svom kontu, jedan više od drugog reprezentativca BiH Edina Džeke. Na trećem mjestu već prilično zaostaje Kevin Kuranyi iz Schalkea, koji nikako da se pomjeri sa cifre od 18 pogodaka.

Džeko nije uspio zatresti mrežu u porazu svoje ekipe kod Freiburga, pa je ostao na brojci od 20 golova i deset asistencija, ali i dalje vodi na listi najkorisnijih igrača Bundeslige, s ukupnim skorom od 30.

Lista strijelaca Bundeslige


1. Stefan Kießling        (Leverkusen)    21
2. Edin Džeko            (Wolfsburg)    20
3. Kevin Kuranyi            (Schalke)        18
4. Lucas Barrios            (Dortmund)        18
5. Claudio Pizarro        (Werder)        15
6. Arjen Robben            (Bayern)        14
7. Vedad Ibišević        (Hoffenheim)    12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.