Ibišević strijelac, Hertha vodila pa spašavala bod

Remi na Olympiastadionu

Ibišević strijelac, Hertha vodila pa spašavala bod

U okviru prve utakmice 29. kola Bundeslige Hertha i Hannover su u Berlinu podijelili bodove odigravši 2:2.

Igrao se treći minut kada su domaći stigli u vodstvo. Plattenhardt je prošao po strani i ubacio loptu u peterac, gdje se na pravom mjestu našao naš Vedad Ibišević, koji je spretnom reakcijom poslao loptu iza leđa Zielera. Za bh. napadača je ovo bio deveti gol u ovoj sezoni Bundeslige.


Gostima nije trebalo mnogo da se oporave, jer su već u 18. minuti stigli do poravnanja preko Sobiecha, koji je pogodio za 1:1 i rezultat prvog poluvremena.

Gosti su do potpunog preokreta došli u 58. minuti, kada je Schmiedebach uz pomoć stative savladao Jarsteina za šok među pristalicama kluba iz njemačke prijestolnice. Četrnaest minuta kasnije, Kalou je svojim 14. golom u sezoni spasio Herthu poraza i pogodio za konačnih 2:2.

Za berlinski klub je večerašnja utakmica bila idealna prilika za učvrščivanje na trećoj poziciji. Da je Hertha došla do pobjede, približila bi se direktnom plasmanu u Ligu prvaka, ali je za njih dobra stvar što će nakon završetka ovog kola definitivno ostati na poziciji na kojoj su trenutno, obzirom da Monchengladbachu i Leverkusenu 'bježe' četiri boda.

Sa druge strane, davno prežaljeni Hannover je i dalje ubjedljivo posljednjeplasirani tim na tabeli sa svega 18 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 29. kolo:

Hertha - Hannover 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi