Ibišević strijelac u pobjedi Švaba, Bayern masakrirao Werder

Bundesliga, 15. kolo

Ibišević strijelac u pobjedi Švaba, Bayern masakrirao Werder

Na Mercedes-Benz Areni viđena je možda i najinteresantnija utakmica 15. kola Bundeslige u kojoj je domaći Stuttgart sa 4:2 savladao Hannover, a strijelac drugog gola za Švabe bio je bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Prvi su u vodstvo stigli domaći fudbaler preko Martina Harnika u 13. minuti susreta, da bi gosti u periodu od 28. do 31. minute golovima Sobiecha i Sanea kreirali totalni preokret, i poveli sa 2:1. Ipak, na poluvrijeme se otišlo sa neriješenih 2:2 zahvaljujući devetom golu u sezoni bh. reprezentativca Vedada Ibiševića. Ovim golom bh. napadač se na listi najboljih strijelaca izjednačio sa Stefanom Kiesslingom, dok Lewandowski na prvom mjestu ima 11 pogodaka.

Do totalnog preokreta Švabe su stigle početkom samog nastavka meča kada ze za 3:2 pogodio Traore u 52. minuti utakmice. Pobjedu Ibiševićevog tima koji je danas nosi kapitensku traku potvrdio je Rausch pogotkom šest minuta prije kraja za konačnih 4:2

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac našao se u startnoj postavi Schalkea na gostovanju popularnih Rudara kod Borussije M’gladbach, gdje je tim iz Gelzenkirhena poražen sa 2:1.

Gosti su poveli u 17. minuti, nakon što je Farfan pogodio sa bijele tačke. Izabranicima Luciena Favrea nije trebalo dugo da se oporave od vodećeg gola gostiju, pa je već u 25. minuti Raffael izjednačio na 1:1, a Kruse je iz penala u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena donio domaćem timu vodstvo i kreirao totalni preokret.

U meču između Frankfurta i Hoffenheima u kojem nije bilo golova u prvih 45 minuta, u nastavku utakmice do 51. minute susreta viđena su tri. Gosti iz Sinsheima u čijem početnom sastavu nije bilo Sejada Salihovića stigli su go vodstva u 46. minuti. Firmino je asistirao za Schipplocka, a samo dvije minute kasnije Joselu je svojim pogotkom utakmicu vratio u egal. Ipak, samo 180 sekundi nakon izjednačenja “vratio” je i Schipplock Firminu asistenciju, pa je ovaj pogodio za novo vodstvo TSG-a od 2:1. Sejad Salihović je u igru ušao u 79. minuti kada je zamijenio Vollanda, a Hoffenheim je sačuvao prednost od jednog gola i zasluženo slavio.

Bayern se za 45 minuta obračunao sa Werderom na gostovanju un Bremenu, a nakon autogola Lukimya-Mulongotija u 21, za Bavarce su do kraja prvog poluvremena pogađali Van Buyten u 27 i Ribery u 38. minuti. U nastavku su se za “petardu” na Wesseru pobrinuli Mandžukić pogotkom u 60. i Muller golom u 68. minuti. Franck Ribery svojim drugim golom na utakmici, u 83. minuti, za 0:6, a do kraja se desila još jedna sporna situacija nakon loba francuskog reprezentativca. Pitanje je da li je lopta prešla gol liniju, a izgledalo je kao da jeste nakon što se odbila od stative. Tačku na "i" stavio je Mario Gotze u 90. minuti golom za 0:7 što je najteži poraz koji su bavarci nanijeli Werderu.

HSV je doživio minimalan poraz na svom terenu, a bodove iz Hamburga odnijela je ekipa Augsburga golom Bobadille u 18. minuti susreta.

Bundesliga, 15. kolo:
Werder Bremen – Bayern München 0:7 (Lukimya-Mulongoti (AG) 21, Van Buyten 27, Ribery 38, 83, Muller 67, Gotze 90)
Eintracht Frankfurt – TSG Hoffenheim 1:2 (Joselu 48 / Schipplock 46, Firmino 51)
Hamburger SV – Augsburg 0:1 (Bobadilla 18)
Borussia M’gladbach – Schalke 04 2:1 (Raffael 25, Kruse 45+1, / Farfan 17)
VfB Stuttgart – Hannover 96 4:2 (Harnik 13, Ibišević 33, Traore Rausch 84 / Sobiech 28, Sane 31)









Potražite više informacija na temu Bundesliga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.