Ibišević: Torunarigha ima kvalitet, treba više igrati
Foto: EPA

Hvali mladog stopera

Ibišević: Torunarigha ima kvalitet, treba više igrati

E. Škorić

Kolo prije kraja u Njemačkoj Hertha se nalazi na dobrom putu da igra u Evropskoj ligi.

Hertha je petoplasirana s 49 bodova i ukoliko u posljednjem kolu dobije Bayer ili ukoliko Freiburg ne ostvari pobjedu, tim Vedada Ibiševića izborit će direktan plasman u Evropsku ligu.

U prošlom kolu Hertha je s 2:0 slavila kod otpisanog Darmstadta i u tom meču trener Dardai dao je šansu trojici mladih igrača. Posebno je impresionirao Torunarigha, koji je u 28. minuti pogodio za 2:0.

Ovaj 19-godišnji stoper se pokazuje kao igrač za budućnosti  kapiten Herthe, bh. reprezentativac Vedad Ibišević zadovoljan je njegovim radom.

"Dječak definitivno ima kvalitetu, potencijal, talent, ali nakon takvih igara morate ga zadržati na terenu", kazao je Ibišević, koji vjeruje da će igrač ostati čvrsto na zemlji i da će samo napredovati kako bude vrijeme odmicalo, no morat će, jasno, više igrati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored Torunarighe, koji se zove Jordan pa je u njemačkim medijima dobio nadimak Air Jordan, šansu su dobili i Arne Maier i Florian Baak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi