Ibišević vodeći sa 69 % glasova
Grafikon najbolje pokazuje Ibiševićevu dominaciju

Trenutni rezultati ankete za najboljeg igrača BiH

Ibišević vodeći sa 69 % glasova

Vedad Ibišević, napadač jesenjeg prvaka Njemačke, Hoffenheima, trenutno je vodeći na listi najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine u anketi čitalaca našeg portala.

Čitaoci se mogu opredijeliti za jednog od desetorice igrača koje je predložio Sergej Barbarez, bivši kapiten našeg nacionalnog tima. To su: Zvjezdan Misimović, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Sejad Salihović, Saša Papac, Emir Spahić, Kenan Hasagić, Miralem Pjanić, Senijad Ibričić i Haris Handžić.   

Sinoć do ponoći, najviše glasova skupio je Ibišević, čak 69 %, što je gotovo sedam puta više od drugoplasiranog Zvjezdana Misimović, koji je sakupio deset posto glasova. Na trećem mjestu je Misketov saigrač bundesligaša iz vučijeg grada, Džeko, koji je zadobio povjerenje devet posto posjetioca našeg sitea, odnosno onih koji su „obavili građansku dužnost“.

Treći je Sejad Salihović za koga se opredjelio svaki dvadeseti glasač (5 %), dok trojica naših internacionalaca imaju po dva posto glasova (Emir Spahić, Miralem Pjanić i Haris Handžić). Na posljadnja trio mjesta su Kenan Hasagić, Saša Papac i Senijad Ibričić sa po jedan posto glasova.

Onaj fudbaler koji skupi najveći broj glasova ponijeće titulu „Najbolji fudbaler BiH u 2008. godini po izboru čitalaca SportSport.ba“ (glasajte OVDJE). Takođe, pomenuta desetorica nominovanih „boriće“ se za laskavu titulu „Najbolji fudbaler BiH u 2008“. Za najboljeg fudbalera u glavnoj konkurenciji glasaće žiri sastavljen od novinara iz brojnih sportskih redakcija širom BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.