Ibiševićev pogodak dovoljan samo za remi Stuttgarta

Bundesliga, 10. kolo

Ibiševićev pogodak dovoljan samo za remi Stuttgarta

Sedmi ovosezonski gol bh. reprezentativca Vedada Ibiševića u dresu Stuttgarta u ovoj sezoni bio je dovoljan samo za remi popularnih Švaba koje su pred svojom publikom odigrale 1:1 sa Nurnbergom.

Ako je neko od navijača koji su prisustvovali susretu na Mercedes-Benz Areni zakasnio i na stadion ušao u 7. minuti meča, u tom slučaju propustio je najzanimljivije detalje ove utakmice.

Već u 3. minuti nakon što je u šesnaestercu gostiju srušen Maxim, siguran izvođač penala bio je bh. reprezentativac, čiji je udarac „sa kreča“ bio gotovo neodbranjiv za golmana gostujućeg sastav. Bio je to Vedin sedmi ovosezonski gol kojim se na vrhu liste najboljih strijelaca Bundeslige izjednačio sa Leverkusenovim Sidneyem Samom.

Samo tri minute nakon vodećeg gola Stuttgarta Nurnberg je preko Drmića stigao do izjednačenja.

Do kraja susreta domaći su imali nekoliko prilika, a najbliže golu za pobjedu domaćih bio je Traore. Ipak, na kraju je ostalo možda i najravnopravnijih 1:1.

Bundesliga, 10. kolo:
Stuttgart – Nurnberg 1:1 (Ibišević 3 / Drmić 6)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.