Ibrahimović: Kante je zaslužio nagradu za igrača sezone

Šveđanin hvalio veznjaka Chelseaja

Ibrahimović: Kante je zaslužio nagradu za igrača sezone

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda danas igraju na Old Traffordu veliki derbi 33. kola Premiershipa protiv Chelseaja.

Portugalski stručnjak Jose Mourinho ponovo će imati okršaj protiv svog nekadašnjeg kluba i sigurno je da će United biti posebno motivisan za pobjedu u današnjoj utakmici. Ipak, jasno je da Chelsea neće doći da se brani jer Plavcima trebaju tri boda u borbi za titulu prvaka Engleske.

Iskusni napadač Crvenih đavola, Zlatan Ibrahimović, pred današnju utakmicu na Old Traffordu govorio je za engleske medije. Novinare je zanimalo ko bi trebao osvojiti titulu za najboljeg igrača sezone Premiershipa, a odgovor švedskog fudbalera iznenadio je javnost na Otoku.

"Vjerujem da bi ova nagrada trebala ići u ruke N'Goloa Kantea jer ju je on zaista zaslužio. On je vrsta igrača koji igra dobro u bilo kojem klubu i zbog toga zaslužuje nagradu. Igrači koji trče mnogo trebaju više da se cijene i osvajaju nagrade jer malo ko vidi koliko oni rade za ekipu", rekao je Ibrahimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi