Conte: Moramo se paziti Ibrahimovića
Foto: EPA

Trener Chelseaja oprezan

Conte: Moramo se paziti Ibrahimovića

Antonio Conte je pred derbi s Manchester Unitedom svjestan da najveća opasnost prijeti od Zlatana Ibrahimovića. 

Chelsea će u derbiju 33. kola Premiershipa gostovati na Old Traffordu kod Manchester Uniteda, a ukoliko Plavci ostvare pobjedu imat će realne šanse da na kraju postanu šampioni. Ipak, najprije će biti potrebno zaustaviti Zlatana Ibrahimovića. 

"Mislim da je Zlatan u top formi svoje karijere. On je u ovom trenutku vrhunski igrač. Ne samo kao napadač, već kao igrač za cijelu ekipu. Dobro je u timu imati ovakav tip fudbalera", kazao je Conte uoči utakmice, te dodao:

"Moramo biti organizovani u odbrani i obratiti posebnu pažnju na njega, jer kada primi loptu, Ibrahimović je veoma opasan." 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na tabeli vodeći Chelsea ima osam bodova više u odnosu na petoplasirani Manchester United. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi