"Ibrahimović nije na prodaju"

Generalni direktor Barcelone

"Ibrahimović nije na prodaju"

Edmir Škorić

Švedski napadač u redovima Barcelone, Zlatan Ibrahimović, ovog ljeta nije na prodaju, porućuje generalni direktor katalonskog kluba, Joan Oliver.

Navodno je engleski Manchester City spreman angažovati Zlatana Ibrahimovića, tačnije na dovođenju Šveđanina inzistira Roberto Mancini, trener koji je zajedno sa Zlatanom boravio u Interu.

Ibra je u prošloj sezoni odigrao 41 utakmicu u svim natjecanjima i postigao 21 pogodak, te upisao još 10 asistencija, no špekulacije u vezi njegove budućnosti počele su dolaskom Davida Ville u Barcelonu. Ipak, Barcin generalni direktor tvrdi da Ibrahimović nije na prodaju.

"Zlatan Ibrahimović nije na prodaju. Dobili smo neke neformalne ponude", kazao je Oliver za El Mundo Deportivo.

Spominjao se i mogući povratak Ibrahimovića u Inter, no takvim špekulacijama je u kraj stao predsjednik italijanskog kluba, Massimo Morrati.

"Ibrahimović će biti u mogućnosti da se vrati jer je on veliki igrač, ali ne u ovom trenutku, budući da je naš tim sada izgrađen na vrlo različit način."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.