Ibrahimović operisao ruku
Ibra mora na operaciju ruke

Najveće Barcino pojačanje...

Ibrahimović operisao ruku

Edmir Škorić

Navijači Barcelone, dakako, sretni su dolaskom Zlatana Ibrahimovića, ali isto tako tužni zbog činjenice da švedski napadač već morao na operaciju lijeve ruke, koja će ga sa terena udaljiti možda i do kraja augusta.

Zlatan Ibrahimović jučer je pred oko 60 hiljada navijača predstavljen Barceloni, a na liječničkom pregledu otkrivena je fraktura lijeve ruke, zadobivena na utakmici njegovog bivšeg kluba Intera i Chelsea.

Doktor katalonskog kluba Ricard Pruna rekao je za službenu stranicu kako će uraditi sve da Ibrahimović što ranije pristupi utakmicama kluba. Iako neće moći nastupiti u prijateljskim ogledima svog kluba u SAD-u, Šveđanin će u srijedu zajedno sa ostatkom tima otputovati na drugi kontinent.

Njegov debi u dresu novog kluba očekuje se 19. augusta protiv Manchester Cityja, ili čak najdalje 23. augusta kada će Barcelona i Athletic Bilbao odigrati finale Superkupa Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.