Ibrahimović: Patrick Vieira je čovjek koji me naučio kako da se ponašam na terenu

Dosta mu je pomogao u karijeri

Ibrahimović: Patrick Vieira je čovjek koji me naučio kako da se ponašam na terenu

E. Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović još uvijek nema namjeru da okači kopačke o klin, a prema svemu sudeći ponovo bismo ga mogli gledati na evropskim terenima.

Sezona za LA Galaxy je završena i nije neobično da igrači iz Amerike često dolaze na posudbe u Evropu do početka nove sezone. 37-godišnji Ibrahimović je u centru pažnje jer se uveliko špekuliše o tome da će se vratiti u Seriji A i ponovo zaigrati u dresu Milana, no još uvijek nema zvaničnih informacija.

Ibrajimović je u razgovoru za francuski L'Equipe pričao o svojoj karijeri, te sjajnim igračima s kojima je imao priliku nastupati. Šveđanin je u svojoj bogatoj karijeri igrao s velikim zvijezdama, no samo jedan od njih je uspio da ostavi trag u njegovoj karijeri.

"Patrick Vieira je čovjek koji je mnogo donio mojoj karijeri. Igrali smo jednu sezonu u Juventusu i kada sam ga upoznao vidio sam da razmišlja drugačije od ostalih igrača. Uvijek mi je bio podrška i pomagao na terenu, ali i van njega. Pokazao mi je da uvijek moram davati maksimum i pružiti nešto novo na terenu, ali i uvijek imati neke nove ciljeve. Naučio me da igram na terenu baš onako kao i na treningu što je dosta opuštenije. On je bio fenomenalan igrač, ali je još bolji čovjek. Gurao me da dajem od sebe 120% svaki dan", rekao je Ibra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi