Ibrahimović ponovo pogodio, LA Galaxy na korak od doigravanja

Postigao 22. gol u sezoni

Ibrahimović ponovo pogodio, LA Galaxy na korak od doigravanja

Endin Čaušević

Fudbaleri Los Angeles Galaxyja sinoć su u gostima pobijedili Minnesotu sa 3:1, a u listu strijelaca ponovo se upisao Zlatan Ibrahimović.

Do završetka regularnog dijela sezone ostalo je još samo jedno kolo i Galaxyju je potrebna pobjeda kako bi se domogli nastupa u play-offu. Sinoć je ekipa iz Los Angelesa gostovala u Minnesoti gdje su lakše od očekivanog slavili sa 3:1.

Glavni na sceni ponovo je bio Ibrahimović koji je u 30. minuti doveo goste u prednost svojim 22. golom u sezoni. Na početku drugog dijela Galaxy je samo za minutu dao dva gola. Mrežu Minnesote prvo je zatresao Kamara za 0:2, a na 0:3 povisio je Alessandrini.

Samo dvije minuta kasnije Minnesota je uspjela smanjiti rezultat, a konačnih 1:3 postavio je Rodriguez. Galaxy je na sedmoj poziciji sa 48 bodova, a ispred njih je Real Salt Lake koji je na mjestu za play-off i imaju samo bod više od Galaxyja. No, Real Salt Lake više nema mečeva, te sada čekaju kako će Galaxy igrati protiv Houston Dynama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi