Ibraković hit u Austriji: Kapfenberg se ne šali

Slavili novu pobjedu

Ibraković hit u Austriji: Kapfenberg se ne šali

Ekipa Kapfenberga koju sa klupe predvodi nekadašnji sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković slavila je danas novu pobjedu u drugoj ligi Austrije.

Izabranici Ibrakovića slavili su u gostima protiv Lustenaua rezultatom 3:1. Prvo poluvrijeme ovog meča proteklo je bez većih šansi i bez pogodaka.

Nastavak meča donio je čak četiri gola i to tri u mreži domaće ekipe. Prvo je Elias pogodio u 49. minuti Za vodstvo gostiju od 1:0. Već u 67. minuti Meusburger je uduplao to vodstvo i bilo je jasno da će domaći teško do bodova. 

Malu nadu dao im je Dwamena pogotkom u 69. minuti, ali sve dileme oko pobjednika riješio je Joao Vicotor u 83. minuti kada je postavio konačnih 3:1.

Abdulah Ibraković ni nakon četvrtog kola ne zna za poraz u ovoj ligi, te je na pravi način začepio usta kritičarima koji su smatrali da je Kapfenberg jedan od glavnih kandidata za ispadanje. 

Trenutno se njegov klub nalazi na sjajnom drugom mjestu sa 10 bodova, odnosno dva manje od lidera Lieferinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije