Ibraković: Moramo nametnuti svoju igru

Uoči duela na Bilinom polju

Ibraković: Moramo nametnuti svoju igru

Adnan Beganović

U okviru 4. kola Premijer lige BiH sutra će na Bilinom polju snage odmjeriti domaći Čelik i Borac iz Banja Luke. Izabranici Abdulaha Ibrakovića u duel s Borcem ulaze nakon šokantnog poraza u Sarajevu i biće veoma zanimljivo vidjeti da li su se uspjeli oporaviti.

Poraz u posljednjim momentima susreta na Koševu sasvim sigurno još uvijek boli crveno - crne, no vremena za kukanje nema jer već sutra na Bilino polje dolazi aktuelni osvajač Kupa banjalučki Borac koji se nalazi u krizi i izlaz iz iste tražit će u Zenici.

"Iza nas je jako teška sedmica. Duel s Borcem biće nam treća utakmica u sedam dana. U srijedu smo uprkos sasvim solidnoj igri izgubili od Sarajeva, no vjerujem da nam se to mora negdje vratiti. Život ide dalje, pred nama su nova iskušenja, tako da svi zajedno pokušavamo iz misli izbaciti poraz s Koševa", rekao je za SportSport.ba Abdulah Ibraković i dodao:

"Borac je jako kvalitetna momčad u kojoj igra možda i nekoliko najkvalitetnijih pojedinaca u Premijer ligi. Poznajemo dobro način na koji igraju Banjalučani, naši skauti su ih dobro izanalizirali i što se tiče tog segmenta, u susret ulazimo dobro spremni. Igrači su još malo pod dojmom poraza od Sarajeva, što je u krajnjem slučaju i sasvim normalno. Večeras imamo još jedan trening na kojem ćemo malo porazgovarati i o tom nesretnom porazu, a svoj dolazak na trening najavili su i navijači koji tako žele dati podršku fudbalerima. Jako je bitno što su navijači uz nas jer igrači nakon mnogo vremena shvataju da nisu sami, da imaju podršku kao rijetko koja momčad u Bosni i Hercegovini."

"Suta prije svega očekujem veliku podršku s tribina i našu pobjedu. Također se nadam da ćemo nametnuti našu igru, te da čemo na kraju na svoj konto upisati nova tri boda", dodaje na kraju razgovora šef struke zeničkog premijerligaša.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.