Ibraković: Pregovaramo s Chelseajem, Delač nam je prioritet

Sarajevo želi da zadrži Delača

Ibraković: Pregovaramo s Chelseajem, Delač nam je prioritet

Edmir Škorić

Aktuelni bosanskohercegovački prvak, FK Sarajevo želi da zadrži i naredne sezone na golu Mateja Delača.

I dok u Sarajevu pregovaraju s Chelseajem kako bi zadržali Delača, s kojim su itekako zadovoljni zbog njegovih odbrana u prošloj sezoni, pojavljuju se i u javnost plasiraju raznorazne izjave menadžera.

To je i razumljivo, obzirom da je Sarajevo postalo ‘zlatna koka’ i klub gdje menadžeri žele “zaposliti” svoje klijentem no način na koji menadžeri "dovode" igrače u bordo klub je za svaku osudu.

Tako je na našu adresu danas stigao jedan email u kojem se navodi kako je Sarajevu ponuđen Vukašin Poleskić, golman crnogorske reprezentacije, a da ga je bordo klubu preporučio menadžer, koji je također privukao pažnju sportske javnosti kada je na Koševo pokušao da dovede Simona Vukčevića.

Pojedini menadžeri idu, eto, do te granice da sportske redakcije obavještavaju putem mailova o pregovorima njihovih klijenata i "zainteresiranih" poslodavaca. 

Tim povodom smo tražili od sportskog direktora Sarajeva, Abdulaha Ibrakovića, da nam dadne komentar. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“U svakom prelaznom roku Sarajevu se nudi stotinu igrača, golmana, menadžeri sa svih strana žele da plasiraju svoje igrače u naš klub, pošto su osjetili da se radi o klubu koji se iz dana u dan diže sve više u svakom pogledu”, istakao je Ibraković za SportSport.ba, a na pitanje kakva je situacija s golmanom, istakao je:

“Naš prioritet je Matej Delač, koji se prošlu sezonu pokazao kao pun pogodak za naš klub. U svakodnevnim smo pregovorima s Chelseajem i nadam se da ćemo uspjeti dogovoriti novu saradnju. Dakle, Delač je naš prioritet, a ukoliko ne ostvarimo naš plan, što se nadam se neće desiti, onda ćemo vidjeti šta i kako dalje po pitanju golmanske pozicije”.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.