Ibraković s Kapfenbergom u osmini finala austrijskog Kupa

Dobro mu ide i u Kupu

Ibraković s Kapfenbergom u osmini finala austrijskog Kupa

Adnan Beganović

Odigrano je devet mečeva šesnaestine finala austrijskog Kupa, a među šesnaest najboljih plasirao se i Kapfenberg kojeg s klupe ove sezone sa dosta uspjeha predvodi bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković.

Izabranici Abdulaha Ibrakovića su u šesnaestini finala gostovali kod Union Gurtena i slavili su rezultatom 4:2.

Domaći su bolje otvorili susret i u 35. minuti su preko Zirnitzera stigli do prednosti. U 7. minuti nastavka autogolom Schnaittera izabranici Abdulaha Ibrakovića su stigli do izjednačenja, da bi pet minuta kasnije poveli golom Joao Victora.

Međutim, sedamnaest minuta prije kraja Feichtinger iz jedanaesterca stvari vraća na početak, da bi u samom finišu, tačnije u 81. i 87. minuti Ritscher i Arimany slomili otpor domaće ekipe.

U osminu finala danas su se plasirali i FAC Wien, Linz, Wattens, LASK, St. Polten, Grodig, Amstetten i Neustadt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi